circus-start CIRKUS 3 - Website Info circus-start

circus-start Klovnerne i Cirkus 3 fra før til nu.
Den klassiske klovnegruppe Cirkus 3 blev etableret for 35 år siden af Jan Mårtensson, Bo Bjerregård og Jan Kierulf. Deraf navnet Cirkus 3. Efter 10 år med spøg og klovneskæmt på de danske landeveje, tog alle 3 klovner springet og gjorde klovnefaget til en fuldtids professionel levevej. Efter 5 år som klovnetrioen Cirkus 3 blev truppen desværre beskåret med en person. Derfor har Cirkus 3 de sidste 20 år kun bestået af de to klovner Charlie og Binalto, henholdsvis Bo Bjerregård og Jan Kierulf
circus-start Hvordan startede Cirkus 3
Klovnetrioen Cirkus 3's første forestilling blev lavet en opstemt 2. juledag på en ødegård i Sverige. Væk fra familie og venner kunne de 3 pædagoger Jan Mårtensson, Bo Bjerregård og Jan Kierulf i ro og mag skrive mausskrift til den første Cirkus 3 klovneforestillingen. Premieren var i Birkerød til Projekt Hus 10 års fødselsdag (nu Mantiuzgården). Fra dette tidspunkt og næste 10 år frem var det for alle 3 medvirkende en hobby, på lige fod med fodbold, stangspring, musik og keramik.
circus-start Klovnerne blev professionelle.
Men i 1989-1990 skete der pludselig nogle ændringer. Der kom flere og flere klovnejobs, samtidig med at Cirkus 3 i samarbejde med DR.1 B&U afdelingen producerede 8 korte klovnespot. Disse klovnespots blev vist igen og igen på DR.1's børneprogramflade ”Fjernsyn for dig”. Derefter tog alle 3 springet og blev fuldtids klovner.
circus-start Cirkus 3 snart de sidste opsøgende klassiske klovner.
Igennem 35 år er klovnefigurerne blevet udviklet. Og i dag er Cirkus 3 stolte over at kunne præsenterer rendyrkede klassiske klovneforestillinger for børn i børnehøjde, som ikke skal forveksles med børneteater, nycirkus, omrejsende cirkus, ballon- eller hospitalsklovne.
Desværre er nutidens konkurrenceforhold så vanskelige at Cirkus 3 stort set er den eneste tilbageværende klassiske klovneduo i Danmark. En meget kedelig udvikling for vores brancheområde.
circus-start Aldersgrupper og Spillesteder
Cirkus 3 har, i samarbejde med forskellige instruktører, produceret forskellige klovneforestillinger som præcist er tilpasset de forskellige aldersgrupper. Foreksempel den nyeste klovneteaterfore- stilling ”Hjælp, jeg mangler en klovn” som henvender sig til børn fra 2 – 6 år eller familieforestillingerne for de lidt ældre børn fra 3- 10 år. Cirkus 3 optræder alle steder. I storcentre, skoler, biblioteker, juletræsfester, daginstitutioner, for udviklingshæmmede, kulturnætter, teatre, til kommunernes sommerunderholdning og i udlandet. Det har vist sig vores publikum i Bosnien, Cuba, Polen, Frankrig og Sverige har modtaget vores klovneforestillinger fuldstændigt som danske børn.
For at der ikke skal være tvivl om rammerne for vores forestillinger, så er vores koncept at vi tager ud på et spillested, det kan være indendørs eller udendørs, stiller vores scene og kullisser op, optræder, pakker sammen og kører igen. Skulle en arrangør ekstraordinært ønske at vi optræder i et cirkustelt kan vi sagtens medbringe et cirkustelt der i størrelse passer til arrangementet.